-


Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

Cris van Haagen

Cris van Haagen

Al jaren droom ik ervan om een kinderopvang te starten. Een kinderopvang waar ik mijn kennis en kunde die ik de afgelopen jaren opdeed in kan verwerken.

Het werken in de jeugdhulpverlening tijdens mijn HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening heeft mij bewust gemaakt van wat er mis kan gaan. Daarom wil ik mij inzetten voor de allerkleinsten om te zorgen dat het bij hen goed gaat. Dat zij een fijne, gezellige en gezonde jeugd hebben en zo kunnen opgroeien tot een gelukkige volwassene.

Speerpunten voor mij in het werken met kinderen zijn:

 • Liefdevolle vriendelijkheid
 • Aandacht
 • Gezondheid
 • Sociale ontwikkeling
 • Morele ontwikkeling
 • Als mede-eigenaresse van Bodhi Kinderopvang kijk ik ernaar uit om met mijn ideeën anderen te inspireren en mij te verbinden met gelijkgestemden. Graag werk ik samen en zet ik mij in voor anderen en een betere wereld!


  Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

  Mirna Knoop

  Mirna Knoop

  Van kleins af aan weet ik al dat ik met kinderen wil werken. Dit is ook altijd een leidraad geweest met betrekking tot keuzes die ik heb gemaakt in mijn studie HBO psychologie en werk. Door mijn ervaring op kinderdagverblijven heb ik een visie ontwikkeld over hoe een opvang ook anders kan zijn. Door de groepen kleiner te houden en bewust op te voeden wil ik de kinderen een plezierige en veilige tijd bieden op het kinderdagverblijf.

  Positief en met een open blik kijken naar het individuele kind vind ik belangrijk. Ieder kind verdient het om met aandacht, liefde en geborgenheid op te groeien, zowel thuis als op de opvang. Doorgaande interactie met de kinderen, speelsheid, fantasie, humor en consequentheid zijn speerpunten waar ik waarde aan hecht. Door mijn interesses over opvoeden, voeding, maatschappelijke betrokkenheid en de natuur kan ik mijn passies vormgeven bij Bodhi Kinderopvang en elke dag met plezier voor mijn idealen te gaan!


  Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

  Michelle

  Mirna Knoop

  Van jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde werken, specifiek met het jonge kind. Na het behalen van mijn diploma pedagogisch medewerker kinderopvang heb ik ervoor gekozen om de opleiding HBO Pedagogiek te gaan volgen. Ik wilde meer diepgang over de ontwikkeling en opvoeding van het kind en hoe ik dit als pedagogisch medewerker kan bevorderen. Ik vind het belangrijk dat er oog is voor het kind als individu en dat je je kan inleven en aanpassen aan het ontwikkelingsniveau van het kind. Ik leg vooral de nadruk op wat het kind al wel kan, op deze manier wil ik de ontwikkeling positief bevorderen en stimuleren.

  Bij Bodhi zorg ik met al mijn liefde en plezier voor de kinderen, wil ik dat ze zich thuis voelen en met veel plezier naar ons toe gaan!


  Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

  Mariëlle

  Mirna Knoop

  Ik werk al vele jaren in de kinderopvang, met verschillende leeftijdsgroepen. De visie en benadering bij Bodhi is in mijn ogen uniek. De zorg, aandacht en verbinding die hier gemaakt worden, met zowel de kinderen, voeding en de natuur maken dat ik hier met mijn hart kan werken.

  Ik heb een pedagogische achtergrond, heb de opleiding tot Natuurvoedingskundige gevolgd en ik studeer momenteel Body & Mind language. Alle aspecten van Bodhi vallen hierin samen en ik ben dan ook blij en dankbaar voor zo' n mooie werkplek als dit!


  Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

  Speerpunten

  Bij Bodhi Kinderopvang vinden wij het belangrijk dat iedereen tot zijn recht komt. Kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders. Naast onze focus op gezondheid, natuur en betrokkenheid vinden wij het dagelijkse plezier ook van zeer groot belang.

  Met het oog op de hoge kwaliteit die wij voorstaan focussen we op kleinschaligheid waarbij wij een aantal speerpunten hanteren, te weten:

 • Natuurlijke, biologische en vegetarische voeding
 • Natuurrijke opvoeding
 • Morele, liefdevolle, vriendelijke en aandachtige opvoeding
 • Maatschappelijke betrokkenheid
 • Duurzaam en lokaal ondernemen
 • Natuurlijke, biologische en vegetarische voeding

  We hechten veel waarde aan de veiligheid en gezondheid van kinderen. Met onze natuurvoedingsachtergrond weten wij hoe belangrijk goede voeding hierbij is.

  Vanuit onze visie is het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk natuurlijk, biologisch, suikervrij en plantaardig eten. Hiermee willen we niet alleen voorkomen dat zij ziek worden maar ook dat zij dit eten leren waarderen zodat ze in de toekomst ook gezond zullen blijven. Een voorbeeld is het drinken van water of thee in plaats van limonade. We verwennen de kinderen met gezonde groene smoothies en andere zelfgemaakte sapjes! We bakken graag zelf het brood en gebruiken geen vlees. We vinden het belangrijk dat de kinderen hierbij mogen helpen als zij dat leuk vinden! Het juist toevoegen van veel verschillende soorten groenten, fruit, bonen, peulvruchten, noten, en granen, het gaat ons om voeden en niet vullen.

  We eten zoveel mogelijk groenten en fruit van het seizoen en streven naar samenwerking met de lokale boer/ kweker zodat we daarmee ook voldoen aan ons maatschappelijke en lokale speerpunt.

  Het gebruik van natuurlijke en plantaardige producten verkleint ook onze ecologische voetprint.

  Voor u als ouder is het belangrijk dat uw kind(eren) ontspannen en gezond zijn en dat is wat natuurlijke en plantaardige voeding doet. Hoe meer vitaminen hoe gezonder het kind.

  Ouders die hun kind veganistisch willen voeden zijn bij ons aan het goede adres.

  Natuurrijke opvoeding

  De natuur is een onmisbaar onderdeel in het leven van de mens, en dus ook van het kind. Niet alleen voor de gezondheid maar ook voor het geluksgevoel en de ontwikkeling. Veel kinderen op kinderdagverblijven zitten de hele dag binnen en kunnen hierdoor bijvoorbeeld weinig vitamine D aanmaken die nodig is voor een goede weerstand. Wij gaan dus elke dag met de kinderen naar buiten, weer of geen weer. “Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding” is ons motto.

  Onze tuin aan de Leeghwaterplas en de natuurrijke omgeving in de Waterwijk biedt ons genoeg mogelijkheid om te genieten van de natuur tijdens alle seizoenen.

  ‘De auteur Richard Louv brengt een aantal hedendaagse problemen van kinderen, zoals adhd, depressies en overgewicht, in direct verband met het tekort aan natuur. Hij noemt dit de `natuurtekortstoornis´. Het aantal onderzoeken dat bewijst dat kinderen inderdaad natuur nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling groeit. Deze zijn onder meer afkomstig van de Nederlandse Gezondheidsraad, Wageningen University & Research centre (bijv. het onderzoek van omgevingspsycholoog Agnes van den Berg), UNESCO (Louise Chawla, Growing Up in an Urbanizing World) en het Children, Youth and Environments Center for Research and Design (University of Colorada). Zo is bijvoorbeeld bewezen dat buiten zijn in de natuur kinderen aanzet tot meer bewegen en zo bijdraagt aan minder overgewicht van kinderen.

  De natuur stimuleert ook de motorische ontwikkeling van kinderen en verbetert het concentratievermogen. Ook de sociale ontwikkeling wordt bevorderd: een natuurlijke omgeving vergemakkelijkt het leggen van sociale contacten en leidt tot sociaal gelijkwaardiger spelvormen. Kinderen geven zelf aan graag parken en wilde natuurgebiedjes in hun omgeving te hebben. In een omgeving zonder groen voelen zij zich vervreemd en geïsoleerd.’

  Morele, liefdevolle, vriendelijke en aandachtige opvoeding

  Opvoeding, of eigenlijk het begeleiden naar zelfstandigheid is een zeer bijzonder proces waarin we doen waarvan we denken dat het goed is voor kinderen. In de opvang begeleiden we zorgvuldig de baby’s en kinderen, waarbij wij ons baseren op de volgende theorieën die nader staan omschreven in het pedagogisch beleidsplan:

 • Mindful ouderschap, Myla en Jon Kabat Zinn
 • Aandacht voor het eigene in het kind, Rudolf Steiner, antroposofie
 • Einde van de opvoeding, Jan Geurtz
 • Gordon methode, Thomas Gordon
 • Creatieve ontwikkeling, Reggio Emilia
 • Het volledige pedagogisch beleidsplan is op te vragen bij de pedagogisch medewerkers.

  Maatschappelijke betrokkenheid

  Onze maatschappelijke betrokkenheid bestaat uit het zoeken naar lokale ondernemers. We willen ons met deze mensen verbinden en zo de kinderen kennis laten maken met verschillende activiteiten. Zo kunnen zij ontdekken wat bij hen past.

  Wij vinden het van groot belang dat de kinderen veilig zijn en dat er dus altijd een recente Verklaring Omtrent Gedrag overhandigd wordt en de kinderen niet alleen worden gelaten met deze anderen.

  We werken graag samen met de jongeren van de werkplaats die we in de toekomst naast/ of in de buurt van onze locatie willen vestigen. Deze jongeren hebben een verstandelijke beperking en zullen in de werkplaats verscheidene taken op zich nemen, zoals het maken van speelgoed, werken in de tuin, boodschappen doen enzovoorts.

  Duurzaam en lokaal ondernemen

  Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben gebruiken we bijvoorbeeld bakfietsen en bolderkarren voor het vervoer van kinderen in plaats van auto’s. We vinden het belangrijk dat de kinderen meekrijgen hoe heerlijk dit is zodat zij later zelf eerder de fiets pakken dan de auto. Vooral in Almere met zijn mooie fietspaden!

  Natuurlijk speelmateriaal binnen en buiten zal er zijn dat we eventueel tweedehands aanschaffen. In de toekomst willen we een werkplaats starten waar door leiding en verstandelijk beperkte mensen wordt nagedacht over hoe er spelmaterialen gemaakt kan worden. Zoals bijvoorbeeld recycling van pvc-buizen tot het creëren van glijbanen voor speelgoedpoppen.

  Het gebruik van plastic willen wij zoveel mogelijk voorkomen door bijvoorbeeld de aanschaf van bamboe (servies), hout en aluminium. Dit omdat plastic gevaarlijke stoffen kan lekken bij verwarming en wij het belangrijk vinden voor het milieu om niet nog meer plastic vervuiling te creëren. Om de ecologische voetprint te helpen verkleinen, bieden wij de ouders de gelegenheid om kleding en andere baby/kinderspullen door te geven op onze Bodhi marktplaats.

  We streven ernaar om met de ouders een netwerk te creëren waarin we kijken wat mogelijk is om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en hoe we hierin elkaar kunnen helpen/versterken. We hopen dat de oudercommissie dit samen met ons wil gaan doen.


  Cris van Haagen Mirna Knoop Michelle Mariëlle Speerpunten Foto's

  Foto's

  Om een indruk te geven van Bodhi Kinderopvang kunt u hier foto’s vinden. Ook op onze Facebook pagina zullen wij regelmatig foto’s plaatsen van activiteiten die wij met de kinderen ondernomen hebben. Met oog op privacy staan niet alle kinderen op de foto.